2 gode gør det selv-projekter til din bolig i foråret

Forårets lys og varme er så småt ved at brede sig over det ganske land, og vi kan så småt mærke sommeren indfinde sig. Denne tid på året er nærmest skabt til at kredse rundt i hjemmet og lave projekter, som man kan nyde hele sommeren. Derfor giver Dansk Boligforsikring dig nu gode råd til gør-det-selv projekter, som du kan kaste dig over dette forår.

Giv bordpladerne nyt liv

Mange hjem er udsmykket med lækre bordplader af træ, der bringer naturens farver ind i hjemmet. Dog har træbordplader det med at blive slidt og falmede med tiden, og foråret er det perfekte tidspunkt til at give dem en kærlig hånd. Det er helt utroligt, hvor meget hjemmets overflader kan lives op blot ved hjælp af lidt sandpapir og olie – uanset om der er tale om pladen på spisebordet eller de fastmonterede køkkenbordplader.

Til dette projekt er det en rigtig god ide at anskaffe sig en slibemaskine. Det kræver nemlig en del tid og knofedt, hvis man forsøger at slibe en stor bordplade med et stykke sandpapir i hånden. Her foreslår vi i stedet en rystepudser eller en såkaldt “deltasliber”, som begge er gode til at slibe et stort areal relativt hurtigt. Her er rystepudseren bedst til de store flader, mens deltasliberen grundet sit trekantede hoved er god til at nå ind i hjørnerne. Hvis du ikke ønsker at investere i en slibemaskine, så kan de som regel lejes hos dit lokale byggemarked til en fornuftig pris.

Første skridt er at slibe hele overfladen jævnt. Du behøver ikke at slibe bordpladen helt ned til såkaldt bart træ, hvilket betyder, at du ikke behøver at slibe hele laget af olie eller anden træbehandling af. Hvis du blot sørger for at slibe lige meget på hele overfladen, vil du blive overrasket over de flotte mønstre, som træbordpladen får, når den nye behandling kommer på. Og det er netop det næste skridt: behandling. 

Først skal du tage en opvredet klud og tørre hele overfladen af, så der ikke kommer støv i træbehandlingen. Lad herefter pladen tørre, så den ikke længere er fugtig efter aftørringen. Brug gerne lidt tid på at vælge den helt rigtige behandling, da trælak eller træolie i forskellige farver kan give et meget unikt og smukt udtryk i træet. Nu er du klar til at smøre olie eller andet behandling på med en fin pensel. Sørg for at smøre det på i et jævnt lag og lade det tørre ordentligt, før du beslutter, om der er behov for et lag mere. Nu er der kun en ting tilbage på listen: At nyde dine lækre bordplader.

Nyt træhus eller legehus til ungerne

Hvis du er velsignet med børn, så kan foråret også være et godt tidspunkt til et gør det selv-projekt, som de vil få gavn af hele sommeren – og de kommende år. Vi har vel alle minder om at lege med vennerne i et legehus eller træhus, og nu har du muligheden for at give kunderne de samme gode barndomsminder.

I dag er det nemt at bestille et legehus eller træhus, der ankommer færdigbygget og blot skal placeres på det ønskede sted. Der er dog en helt særlig glæde ved at se ungerne lege rundt i et lille hus, som man selv har bygget – måske endda med ungernes hjælp. Her har man to valg – at bygge det fra bunden eller at købe et samlesæt.

Hvis du vælger at bygge det helt fra bunden, så ligger der en naturlig overvejelse i valget af materialer. Dit lokale byggemarked har helt sikkert et stort udvalg af alle de nødvendige lægter, plader og skruer, men du kan også vælge at give nyt liv til materialer, der allerede har været brugt. I dag er det nemt at finde brugte byggematerialer på hjemmesider som genbyg.dk, hvor man ligeledes kan finde alt til et mindre gør det selv-projekt. På den måde kan man have et fedt byggeprojekt med ungerne, mens man lærer dem om genanvendelse og mindre ressourcespild. Når du har anskaffet materialerne, er det tid til at bygge. De enkelte trin i denne proces vil vi dog ikke komme ind på, da de er helt afhængige af de ungernes specifikke ønsker og den tilgængelige plads.

Alternativt kan du som nævnt investere i et samlesæt. Denne løsning er en del lettere, hvis du ikke har stor erfaring med byggeprojekter i forvejen. Der findes mange hjemmesider på nettet, hvor du kan finde disse samlesæt til bestilling.

Vi håber, at dette blogindlæg fra Dansk Boligforsikring har givet dig inspiration til dit næste projekt i hjemmet eller haven. Husk at du kan finde mange flere blogindlæg med tips til din bolig på Dansk Boligforsikrings blogsider.

Kategorier Tips
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close