Hvilket type hus vil danskerne helst bo i?

En ny undersøgelse lavet for Bolius Boligejernes Videncenter konkluderer, at danskerne foretrækker én bestemt boligtype. Pris og energivenlighed vejer tungere end æstetik og sjæl i 2017, hvilket overrasker ekspert.

Danskerne foretrækker moderne lavenergihuse frem for arkitektoniske perler, konkluderer en ny undersøgelse. 34 % svarer, at de foretrækker moderne lavenergihuse, hvis der var frit valg på alle hylder. Det er lave energipriser, moderne arkitektur og den simple livsstil, der gør moderne huse attraktive, vurderer Kristine Virén, Formidlingschef i Bolius. Samtidigt rangeres murermestervillaer, parcelhuse og landhuse lavt i undersøgelsen, hvilket overrasker ekspert

”at moderne lavenergihuse er nummer ét, kommer som en overraskelse. Jeg har tidligere lavet en undersøgelse, der fremhævede gamle huse, som de mest attraktive og smukke, ” fortæller Claus Bech-Danielsen, professor hos Statens Byggeforskningsinstitut ved AAU.

Bolius undersøgelse - husvalg 2017

Kilde: bolius.dk 

Claus Bech-Danielsen uddyber, at det muligvis er på grund af det lave vedligeholdelsesniveau, der tiltrækker mange danskere til moderne huse.

Men hvad enten man foretrækker de stilrene og energibesparende huse eller ældre charmerende bygninger, skal man altid huske at forsikre sig. Der kan være skjulte skader eller gamle reparationer, der nedbryder huset. På Dansk Boligforsikring kan du læse mere om forsikringer.

Energi generelt har optaget danskerne i mange år. Mange er opmærksomme på de fordele nye energiformer bringer med sig, og Danmark høster ofte ros fra udlandet, når snakken falder på Danmarks omstillingsparathed overfor grøn energi.

 

Danskerne har verdens bedste forudsætninger for grøn energi

Og den lave elregning ligger i tråd med en ny stor rapport fra Verdensbanken, der placerer Danmark i toppen, når det gælder adgang til grøn energi og energieffektivitet. Danmark modtager en score på 94, hvilket er bedre end 111 andre lande, der deltog i undersøgelsen.

Dansk Boligforsikring - Energimuligheder DK nr.1

Kilde: http://rise.esmap.org/

Lande, som Danmark ofte sammenlignes med, ligger blandet i undersøgelsen. Sverige ligger overraskende i den lave ende med en 20. plads, mens Holland indtager 4. pladsen. Lavest i rapporten ligger Somalia, Haiti og Mauritania med hhv. 5, 11 og 13 i score.

Der er derfor intet der tyder på, at udviklingen mod grønnere og mere energivenlige boliger ændrer kurs.

Blogindlægget er udarbejdet ud fra en artikel på Bolius.dk og citater er parafraseret.


Vend tilbage til Dansk Boligforsikrings WordPress

 


3 thoughts on “Hvilket type hus vil danskerne helst bo i?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s